Kennismaking en aanmelding

Komt uw kind ook bij ons?

Wilt u graag dat uw kind naar Kindcentrum de Plataan komt? Dan kunt u uw kind hier aanmelden. U wordt van harte uitgenodigd om vooraf al eens ons Kindcentrum te komen bekijken. 

Aanmelden kan via onderstaande mogelijkheden. 

Aanmeldformulier opvang

Aanmelden baby's en/of peuters

Aanmelden kan via een intakegesprek of via de site van Korein Kinderplein: www.koreinkinderplein.nl. Op deze site vindt u alle informatie over de locaties, tarieven en producten. Verdere afspraken lopen via klantencontact. Alvorens in te schrijven kunt u een afspraak maken met  Marije van Zelst-Nak (locatiemanager Korein kinderopvang op Kindcentrum de Plataan). We geven u graag een rondleiding en uitleg over onze manier van werken.

Aanmelden kleuters

Is uw kind bijna vier? Dan mag het strakjes aan zijn of haar schooltijd beginnen. Wilt u graag dat uw kind naar Kindcentrum de Plataan komt, dan kunt u uw kind bij ons aanmelden. Dat kunt u doen tijdens of na onze Open Lesochtend. Deze vindt twee keer per jaar plaats, de exacte datum vindt u ruim van te voren in onze kalender. Een andere manier is om contact op te nemen met ons Kindcentrum. Dan nodigen we u graag uit voor een gesprek waarin we u informatie geven. Het liefste houden we dat gesprek onder schooltijd, dan kunt u het Kindcentrum zien wanneer de kinderen er zijn. Kiest u voor Kindcentrum de Plataan, dan neemt de leerkracht na uw aanmelding contact met u op voor een kennismaking.

Kennismaking
Wanneer bekend is bij welke leerkracht uw kind in de klas komt, ontvangt u deze informatie per mail. Vervolgens neemt de groepsleerkracht vijf weken voordat uw kind 4 jaar wordt, contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u een intakeformulier en informatie over de kleutergroepen en Social Schools mee en worden vier oefendagen ingepland. Na ongeveer 6 weken dat uw kind op school gestart is, bespreken we met u hoe de eerste schoolweken verlopen zijn in een persoonlijk gesprek. 

Zij-instromers

Bent u op zoek naar een andere school voor uw kind of kinderen, bijvoorbeeld omdat u verhuisd bent? U bent van harte welkom om kennis te komen maken met Kindcentrum de Plataan. De directeur gaat graag met u in gesprek en geeft u een rondleiding. Het liefste doet zij dat onder schooltijd wanneer de kinderen er zijn. Als ouder krijgt u dan de beste indruk. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.
Kiest u voor Kindcentrum de Plataan? Dan neemt de intern begeleider contact op met de school van herkomst om de overstap naar ons Kindcentrum zo goed mogelijk te laten verlopen.