Verjaardagen bij Kindcentrum de Plataan

Vieren hoort er ook bij!

Is er een leerling jarig? Dan vieren we dat graag op Kindcentrum de Plataan! Wil uw kind trakteren, overleg dan met de leerkracht wanneer hij of zij dat het beste kan doen.

Verjaardag vieren bij de kleuters
In veel gevallen is de verjaardag van de 4-jarige kleuter ook de eerste schooldag. Vaak wordt deze dag gevierd bij de peuterspeelzaal of kinderopvang en dus niet op school. Vanaf het moment dat kinderen 5 jaar en ouder worden, wordt de verjaardag jaarlijks gevierd in de groep. Er wordt een feestje gevierd en de jarige mag een traktatie uitdelen. Daarnaast mag de jarige kleuter vol trots samen met twee hulpjes langs bij de leerkrachten van de groepen 1/2 en ambulant personeel. De leerkrachten schrijven een felicitatie op een kaart en de jarige mag natuurlijk een sticker kiezen!

De ouders zijn bij de verjaardagen niet aanwezig. Wel worden er bij de kleutergroepen foto's gemaakt van het feestje. Deze worden na afloop gedeeld met de ouders van de jarige.

Verjaardag vieren in groep 3 t/m 8
De jarige wordt in de belangstelling gezet tijdens deze feestelijke dag. Er worden liedjes gezongen, er worden felicitaties aan de jarige gegeven en de jarige mag de traktatie uitdelen. Door feestelijke activiteiten heeft de jarige een leuke, unieke dag! 

We vinden het leuk voor de kinderen dat ze iets kunnen trakteren wanneer ze jarig zijn. Graag een kleine traktatie. Iets lekkers is al voldoende, daar hoeft geen cadeautje bij gegeven te worden. Denk daarbij aan één zakje chips, één snoepje, één koekje of iets gezonds.