Nieuws bij de Plataan

Weten wat en wie er speelt?

Vacature NT2-ondersteuner (wtf 0,6)

Dinsdag

Wij zoeken per 1 november 2021 een gedreven onderwijsprofessional met affiniteit voor NT2. lees verder »

Bso tijdens de zomervakantie

Donderdag

In de zomervakantie spelen de kinderen van Kindcentrum de Plataan, Speelleerplein de Fonkeling en Kindcentrum de Linde samen bij Kindcentrum de Plataan. Bij de bso hebben de kinderen heel veel leuke activiteiten verzonnen, want bij ons op de bso krijgen kinderen de ruimte om mee te denken, te beslissen en te doen. Wij geloven dat wanneer we samen met de kinderen het programma maken het nog leuker wordt voor iedereen. lees verder »

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De subsidieregeling ‘Extra hulp voor de klas’ is bedoeld om de continuïteit van het onderwijs in deze lastige tijd zo goed mogelijk te kunnen waarmaken. lees verder »

BSO tijdens de meivakantie

Donderdag

Volgende week begint de meivakantie! De BSO is uiteraard (behalve op donderdag 13 mei vanwege Hemelvaartsdag) gewoon geopend. We gaan er twee leuke weken van maken. Samen met de kinderen hebben we een gevarieerd programma gemaakt. We vinden het heel belangrijk om kinderen te betrekken in het activiteitenaanbod. lees verder »

BSO weer open voor alle kinderen!

Maandag

De BSO is weer open voor alle kinderen! Fijn dat iedereen ook buiten schooltijd weer bij ons kan komen spelen en ontdekken. lees verder »

Vacature leerkracht groep 8

Dinsdag

Wij zoeken per 1 augustus 2021 een enthousiaste leerkracht voor groep 8. lees verder »

Vacature directeur BS de Beerze

Maandag

Ben jij een bevlogen, ervaren, onderwijskundig leidinggevende die een uitdaging ziet in het leidinggeven aan en ontwikkelen van een kindcentrum? SKOBOS zoekt voor basisschool de Beerze een verbindende en proactieve directeur. lees verder »

We gaan weer open!

Vrijdag

Een verrassing voor alle kinderen en ouders van Kindcentrum De Plataan. lees verder »

Informatie over heropening scholen 8 februari

Donderdag

Maandag 8 februari gaan onze scholen en de kinderdagopvang weer open (uitgezonderd bso). Rijksoverheid heeft al een aantal richtlijnen opgesteld onder welke voorwaarden we dat moeten en kunnen doen. Nu wachten we op de protocollen die landelijk nog aangepast moeten worden. lees verder »

Basisscholen en kinderdagopvang 8 februari weer open!

Maandag

Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Dat heeft het kabinet gisteren, na advies van het OMT, besloten.  lees verder »

Vacature flex-leerkracht, onderwijsassistent en/of leraarondersteuner

Maandag

Wij zijn op zoek naar leerkrachten/onderwijsondersteuners/onderwijsassistenten om onze flexpool uit te breiden. lees verder »

Basisscholen en kinderopvang blijven dicht tot zeker 8 februari

Maandag

De basisscholen en de kinderopvanglocaties blijven dicht tot maandag 8 februari, behalve voor kwetsbare kinderen en de noodopvang. lees verder »

Lockdown verlengd, scholen blijven dicht

Woensdag

In de persconferentie van gisteravond heeft het kabinet bekend gemaakt dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat het primair onderwijs nog steeds les blijft geven op afstand. De kinderopvang is gesloten. Er geldt een uitzondering voor kwetsbare kinderen. Zij kunnen, na overleg met de directeur, wel naar school komen. lees verder »

Vanavond 19.00 uur toespraak Rutte

Maandag

U heeft vast de berichten gehoord en/of gelezen dat het kabinet momenteel een vergaande lockdown voorbereidt. Hoe die lockdown er precies uitziet, weten we nu nog niet. lees verder »

Kerstprogramma BSO

Donderdag

Tijdens de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen! De BSO van Kindcentrum de Plataan organiseert elke dag superleuke activiteiten. lees verder »

Vacature secretariële ondersteuning raad van toezicht

Donderdag

De raad van toezicht van SKOBOS zoekt per 1 januari 2021 secretariële ondersteuning. lees verder »

Rondleiding voor nieuwe leerlingen

Maandag

Wordt uw kind dit jaar drie jaar, dan kunt u uw kind aanmelden bij een basisschool. Het kiezen van een school is een belangrijk moment. U wilt natuurlijk dat uw kind er acht jaar lang met plezier naartoe gaat. Voordat u uw keuze maakt, is het fijn om eerst een kijkje te nemen op onze school. Zo kunt u de sfeer proeven en kijken of die aansluit bij wat u zoekt. lees verder »

Vacature leerkracht, onderwijsassistent of leraarondersteuner

Dinsdag

Wij zoeken per 12 oktober 2020 een enthousiaste leerkracht voor groep 1-2 van Kindcentrum de Plataan. Deze vacature is inmiddels ingevuld. lees verder »

Zomerprogramma BSO

Donderdag

Voor de zomervakantie heeft Korein een leuk en uitdagend programma samengesteld op de BSO. De medewerkers reizen de hele wereld rond en jij kunt met ze mee! lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en aanpak bieden zij een doorlopend en uitdagend ontwikkelaanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De drie partners hebben hun ambitie, doelen en richting vastgelegd in een visiedocument, dat zij maandag 29 juni ondertekend hebben. lees verder »

Update coronavirus 19-05-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de eerder aangekondigde versoepelingen van een aantal strenge coronamaatregelen op 1 juni 2020 doorgaan. Ook is verteld dat het basisonderwijs op maandag 8 juni weer voor 100% opengaat, tenzij uit lopende onderzoeken blijkt dat dit niet verantwoord is. lees verder »

Update coronavirus 21-04-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus deels verlengd en deels aangepast worden. Dit betekent dat de basisscholen en de kinderopvang vanaf 11 mei opengaan op een aangepaste manier. lees verder »

Nieuwe update na persconferentie 21 april

Donderdag

Op dinsdag 31 maart jongstleden heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle coronamaatregelen in Nederland verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.
Dat besluit zal op dinsdag 21 april tijdens een persconferentie bekend gemaakt worden. lees verder »

Les op afstand

Donderdag

Onze leerlingen volgen nu al bijna vier weken onderwijs vanuit huis. Deze verandering vraagt nogal wat, zowel van kinderen, van leerkrachten en directeuren, als van ouders/verzorgers. lees verder »

Update coronavirus 31-03-2020

Dinsdag

Vanavond is er opnieuw een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus verlengd worden tot en met dinsdag 28 april 2020. Dit betekent dat de scholen en kinderdagverblijven voorlopig gesloten blijven. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. lees verder »

Update coronavirus 15-03-2020

Zondag

Vandaag is er opnieuw een persconferentie geweest waarin aanvullende maatregelen bekend zijn gemaakt inzake het coronavirus. De boodschap is duidelijk, alle scholen sluiten tot en met 6 april 2020 voor fysiek onderwijs. lees verder »

Scholen en kindervang sluiten, brief ouders volgt z.s.m.

Zondag

Om 17.30 uur is tijdens de persconferentie door minister Slob bekend gemaakt dat scholen en kinderopvang tot en met 6 april sluiten. Voor ouders of verzorgden die werken in cruciale beroepsgroepen, blijven de scholen en kinderopvanglocaties wel open. Vanavond ontvangen de ouders van onze scholen een brief waarin we het een en ander toelichten. lees verder »

Update coronavirus 12-03-2020

Donderdag

Vanmiddag is het kabinet voor de derde keer samengekomen in crisisoverleg vanwege de uitbraak van het coronavirus. In een persconferentie vertelden premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport en Jaap van Dissel van het RIVM wat in het overleg is besproken.
Het sluiten van basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen is niet aan de orde. Onze scholen blijft dus gewoon open. lees verder »

Open dagen 27 maart en 1 april

Woensdag

Op vrijdag 27 maart en woensdag 1 april is het open dag bij Kindcentrum de Plataan. Bent u op zoek naar kinderopvang of naar een school voor uw kind, kom dan zeker een kijkje nemen! lees verder »

Update coronavirus 10-03-2020

Dinsdag

De richtlijnen van het RIVM voor de inwoners van Noord-Brabant blijven gelden tot en met maandag 16 maart 2020. Dat zijn de richtlijnen waar SKOBOS en haar scholen zich allemaal aan houden, totdat er een nieuw advies komt. lees verder »

Update coronavirus 08-03-2020

Zondag

Sinds zaterdag 29 februari hebben we u geïnformeerd over de genomen maatregelen en de dringende adviezen over de situatie rondom het coronavirus. We zijn nu ruim een week verder na de eerste besmetting van het coronavirus in Nederland en afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuw, verscherpt advies voor inwoners van Noord-Brabant gecommuniceerd. SKOBOS en haar scholen volgen dit advies op. lees verder »

Nieuw MR-lid gezocht

Dinsdag

In het schooljaar 2020-2021 komt er binnen de oudergeleding van de MR een plek vrij. Welke gemotiveerde Plataan-ouder wil de MR komen versterken? lees verder »

Aanvullende informatie coronavirus

Maandag

Op 29 februari j.l. plaatsten wij een bericht over de situatie rond het coronavirus. Diezelfde dag ontvingen de ouders van onze leerlingen hier ook een e-mail over. Nu geven we u een update naar aanleiding van de laatst bekend geworden informatie. lees verder »

Schrijfster Annemarie Bon leest voor

Dinsdag

Woensdagmiddag 19 februari komt schrijfster Annemarie Bon naar onze school. Zij gaat voorlezen voor onze kinderen van de onderbouw. Ouders en buurtbewoners zijn hierbij van harte welkom. Hierover heeft ook een berichtje gestaan in het wijkkrantje.  lees verder »

Staking 30 en 31 januari

Dinsdag

Het primair en voortgezet onderwijs gaat op 30 en 31 januari 2020 weer staken. Het team van de Plataan gaat op deze dagen niet staken, maar wel actievoeren, waardoor onze school voor de kinderen gesloten is op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Wij vragen onze ouders/verzorgers om voor deze dag zelf opvang te regelen voor hun kind(eren). Dat kan bijvoorbeeld via Korein Kinderplein. lees verder »

Kerstmarkt 18 december 2019

Maandag

Dit jaar is er weer een kerstmarkt op de Plataan en wel op woensdag 18 december van 17.00 tot 19.00 uur! 
Samen met het team van de Plataan en de ouderraad zetten de kinderen van groep 8 zich in om die avond zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. De kinderen hebben gekozen voor Samenloop voor Hoop. lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van zijn vertrek hebben wij een nieuwe pr-film gemaakt, die we die middag voor het eerst lieten zien. lees verder »

Talentenshow 7 en 11 november

Maandag

Ieder jaar is het weer een groot succes: de talentenshow van Kindcentrum de Plataan. Op donderdag 7 en maandag 11 november aanstaande mogen alle kinderen hun talent weer laten zien. Dit mag van alles zijn: dansjes, liedjes, toneelstukjes, samen met vriendjes of alleen. lees verder »

Discoverbox New York voor groep 8

Maandag

In de week voor de herfstvakantie waren een aantal SKOBOS-collega’s op studiereis naar New York en New Jersey. Deze reis stond in het teken van de 21e eeuwse vaardigheden en het digitaal portfolio. De leerkrachten van de bovenbouw die mee op reis waren, hadden voor de leerlingen van groep 8 een ‘Discoverbox’ gemaakt. lees verder »

Schoolfruit

Maandag

Vanaf 12 november 2019 tot en met 17 april 2020 doet Kindcentrum de Plataan weer mee met het project EU-Schoolfruit. Vanaf die week krijgen de kinderen drie keer per week gratis fruit en groente aangeboden. We zijn heel blij dat we dit aan alle kinderen kunnen aanbieden. Kinderen mogen meedoen, maar het is niet verplicht. Ze mogen ook gewoon het fruit opeten dat ze van thuis meenemen. lees verder »

Plataan steunt goede doelen

Maandag

Met het inzamelen van plastic doppen en oude telefoons en lege cartridges steunen wij respectievelijk KNGF Geleidehonden en CliniClowns. De inleverboxen van beide goede doelen staan in de hal bij de ingang. lees verder »

Toestemming beeldmateriaal

Donderdag

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens lessen, activiteiten en schoolreisjes. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. lees verder »

Nieuwe leden voor ouderraad gezocht

Maandag

De ouderraad is op zoek naar nieuwe aanwas. Interesse? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar pla.orouder@skobos.nl. lees verder »

Eerste Plataandag groot succes

Maandag

Vorige week was de eerste Plataandag en wat hebben we genoten! Met ideaal weer, een swingende opening en afsluiting door Anita van FRIZ, lekkere frietjes en een ijsje als lunch en natuurlijk het diverse aanbod van workshops. lees verder »

Zonnige spelletjesdag groepen 1/2

Maandag

e kinderen van de groepen 1/2 hadden afgelopen donderdag spelletjesdag. In het thema "boeren en boerinnen" stonden verschillende spelletjes uitgezet op het grote speelplein. Wat hadden we geluk met het heerlijke weer!  lees verder »

Geslaagde sportdag groepen 3, 4 en 5!

Maandag

Vrijdag 17 mei hadden de groepen 3, 4 en 5 hun jaarlijkse sportdag. Alle kinderen waren in gemengde teams ingedeeld en gingen in verschillende spelrondes tegen elkaar trefballen, slagballen, blokjesvoetballen en estafette lopen. Aan het einde van de dag werd gestreden welk team het beste kon touwtrekken.  lees verder »

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

BSO-programma meivakantie

Woensdag

Onze BSO heeft voor de meivakantie allerlei leuke activiteiten gepland! lees verder »

Meneer Martien in de krant!

Maandag

In het Oirschots Weekjournaal van woensdag 27 maart staat een interview met meneer Martien, onze conciërge! lees verder »

Open dag 16 maart

Maandag

Op zaterdag 16 maart is het open dag bij Kindcentrum de Plataan. Bent u op zoek naar kinderopvang of naar een school voor uw kind, kom dan zeker een kijkje nemen! lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Informatieavond digitale vaardigheid

Maandag

In het digitale tijdperk waarin we nu leven wordt u steeds meer geconfronteerd met de noodzaak om digitaal vaardig te zijn.
Voor velen geen enkel probleem, maar voor sommigen ook een lastige uitdaging: Hoe kan ik mijn kind helpen bij het maken van een mooie brief? Hoe kan ik daar een plaatje of foto invoegen? Een presentatie maken met PowerPoint en hoe werkt dat? Kan daar ook geluid bij? lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

Kom een kijkje nemen bij Peuterwerk!

Maandag

Peuters breiden graag hun wereld uit met nieuwe ontdekkingen en samenspel met leeftijdsgenootjes. Het peuterwerk op ons kindcentrum geeft uw peuter volop gelegenheid om samen te spelen, te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens schoolweken is uw kind twee ochtenden van drie uur welkom bij peuterwerk. Hij/zij kan zich bij ons in eigen tempo ontwikkelen met leeftijdsgenootjes, onder begeleiding van geschoolde pedagogisch medewerkers. Op een speelse en ongedwongen wijze, want een peuter ontwikkelt zich door doen, voelen en lijfelijk bezig zijn. Daarbij maken we gebruik van VVE-methodes (Voor- en Vroegschoolse Educatie). lees verder »

Schoolfruit, dat is lekker!

Maandag

Vanaf 12 november 2018 tot en met 19 april 2019 doet Kindcentrum de Plataan mee met het project EU-Schoolfruit. Vanaf die week krijgen de kinderen drie keer per week fruit en groente op school aangeboden. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Nieuwe schooltijden vanaf schooljaar 2018-2019

Woensdag

Vanaf het schooljaar 2018-2019 hanteert Kindcentrum de Plataan andere schooltijden. Wij stappen dan namelijk over op het vijf-gelijke-dagenmodel. Dat betekent dat de schooltijden van maandag tot en met vrijdag voor alle kinderen gelijk zijn. lees verder »

BSO vanaf 4 april ook op woensdagmiddag

Maandag

Vanaf woensdag 4 april aanstaande is de BSO ook op woensdagmiddag open! We zijn blij dat we nu op alle middagen opvang kunnen bieden. lees verder »

De Plataan in actie voor de Kledingbank!

Zondag

Na de geweldige actie voor de Voedselbank willen wij graag de Kledingbank onder uw aandacht brengen. De Kledingbank heeft als doel het doorgeven van goed herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het (tijdelijk) niet meer kunnen betalen. Met meer dan veertig vrijwilligers worden zo’n 120 mensen per week geholpen aan een nieuwe garderobe! lees verder »

Open dag 17 maart 2018

Maandag

Op zaterdag 17 maart bent u tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen op Kindcentrum de Plataan. lees verder »

Leuke BSO-activiteiten tijdens carnavalsvakantie

Dinsdag

Tijdens de carnavalsvakantie organiseert de BSO van Korein Kinderplein allerlei leuke activiteiten. Wat dacht je van een versierde fietsoptocht, een bezoek aan het PSV-museum, een zelfportret maken, de Kunst-Kriebel-bus en nog veel meer. lees verder »

Inzamelen voor de voedselbank

Donderdag

Stichting Voedselbank Best e.o. is een vrijwilligersorganisatie die vanuit een grote betrokkenheid wekelijks gratis voedselpakketten verstrekt aan mensen die dat letterlijk broodnodig hebben. De cliënten van de Voedselbank komen uit Best, Son en Breugel en Oirschot Oost-West en Middelbeers en Spoordonk. De Plataan wil, net als vorig jaar, de Voedselbank steunen door een inzamelactie te organiseren. lees verder »

Jaarlijkse kerstmarkt groot succes!

Maandag

De jaarlijkse kerstmarkt van de Plataan was weer een groot succes. Voor de twee goede doelen haalden we maar liefst € 1001,- op! lees verder »

De Plataan gesloten op 12 december i.v.m. staking

Donderdag

Op dinsdag 12 december aanstaande gaan de meeste leerkrachten van Kindcentrum de Plataan weer staken voor minder werkdruk en een eerlijk salaris. Dat betekent dat de school die dag dicht is. De kinderopvang is wel open. lees verder »

Kerstmarkt voor goede doel op 20 december van 17.00 - 19.00 uur

Donderdag

Ook dit jaar is er op Kindcentrum de Plataan weer de welbekende kerstmarkt voor het goede doel. Op woensdag 20 december hopen we veel geld in te zamelen voor "Meer kinderen naar school op de Filipijnen" en "Het Bijna Thuis Huis in Oirschot".
lees verder »

Leerlingenraad

Maandag

Op Kindcentrum de Plataan hebben we sinds kort weer een leerlingenraad. Hierin zitten kinderen uit groep 5 t/m 8 en zij gaan één keer per maand in gesprek met de directeur van het kindcentrum. Dan praten en denken ze mee over allerlei zaken op school en op de BSO. lees verder »

Plataan 2e plek Oirschotse schoolzwemkampioenschappen

Donderdag

Zwemclub E.O.Z.C. hield zondag 12 november voor de zesde keer de Oirschotse Schoolzwemkampioenschappen. De Plataan was het beste in het individuele klassement en eindigde op de tweede plaats. lees verder »

De Plataan gesloten op 5 oktober i.v.m. staking

Maandag

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat leerkrachten van basisscholen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het primair onderwijs in Nederland. Door lage salarissen en hoge werkdruk is het beroep van leraar onaantrekkelijk geworden. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Vakanties en vrije dagen

Woensdag

Op onze website is nu ook een overzicht te vinden van alle vakanties en studiedagen in het schooljaar 2017-2018. U kunt deze vinden onder het kopje "Ouders". lees verder »