Nieuws bij de Plataan

Weten wat en wie er speelt?

Voorbereiden op de toekomst

Vrijdag

Op Kindcentrum de Plataan willen we de kinderen voorbereiden op de eisen die deze tijd aan ze stelt. Dit vraagt van de kinderen vaardigheden, waar wij als school graag een passend aanbod voor bieden. Een plek waar kinderen zich veilig voelen en mogen zijn wie ze zijn. lees verder »

Positieve benadering werkt!

Donderdag

Op Kindcentrum de Plataan geven wij de kinderen ruimte om zich sociaal emotioneel te ontwikkelen. De kinderen leren van en met elkaar. We vinden het belangrijk dat kinderen het vertrouwen krijgen, waarna hun zelfvertrouwen groeit. lees verder »

Zelf ervaren, ontdekken en ontwikkelen

Woensdag

Op Kindcentrum de Plataan werken we met leerarrangementen. We werken thematisch aan actuele vraagstukken passend bij de wereld oriënterende vakken. De kinderen worden geïnspireerd door zichzelf en de wereld om zich heen. lees verder »

Aandacht voor taalonderwijs

Dinsdag

Op Kindcentrum de Plataan hebben we extra aandacht voor woordenschat en de taalontwikkeling.
lees verder »

Samen leren onder een dak

Maandag

Op Kindcentrum de Plataan staan we samen voor opvang en onderwijs in een doorgaande lijn. Wij geven onze kinderen ruimte om te groeien. We werken vanuit onze kernwaarden; aandacht, inspiratie en vertrouwen.
lees verder »

Bezoek ons op de online banenmarkt van Hogeschool De Kempel

Maandag

Hogeschool de Kempel organiseert woensdag 23 februari een online banenmarkt. Ben jij 3e of 4e jaars student? lees verder »

Vacature zij-instromer

Dinsdag

Deze vacature is inmiddels ingevuld. lees verder »

Zilveren Weken

Dinsdag

Op de Plataan werken in de periode na de zomervakantie met de 'Gouden Weken'. Nu na de kerstvakantie gaan we in de klassen aan de slag met ‘De Zilveren Weken’. lees verder »

Wij zijn blij!

Dinsdag

Jeeh! Wij zijn blij! 😍
Blij dat we de kinderen maandag 10 januari toch weer op school mogen verwachten 🎈.
lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Dinsdag

Wij wensen jullie... lees verder »

Vacature leerkracht groep 6 (wtf 0,4 - 0,5)

Maandag

Wil jij werken op een kindcentrum waar we ernaar streven om één team te vormen om zo te werken aan een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar? En waar wederzijds respect, veiligheid en een open omgang met elkaar centraal staan? lees verder »

Vacature NT2-ondersteuner (wtf 0,6)

Dinsdag

Wij zoeken per 1 november 2021 een gedreven onderwijsprofessional met affiniteit voor NT2. lees verder »

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De subsidieregeling ‘Extra hulp voor de klas’ is bedoeld om de continuïteit van het onderwijs in deze lastige tijd zo goed mogelijk te kunnen waarmaken. lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en aanpak bieden zij een doorlopend en uitdagend ontwikkelaanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De drie partners hebben hun ambitie, doelen en richting vastgelegd in een visiedocument, dat zij maandag 29 juni ondertekend hebben. lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van zijn vertrek hebben wij een nieuwe pr-film gemaakt, die we die middag voor het eerst lieten zien. lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »